...

Tuinaanleg begint met een goed tuinontwerp

2 0
Read Time:3 Minute, 34 Second

Tuinaanleg begint met een goed tuinontwerp

Tuinaanleg begint met een goed tuinontwerp

Een goed tuinontwerp is een ontwerp waarin uw wensen en ideeën verwerkt zijn. Bijvoorbeeld een vijver, kruidentuin, pergola, tuinhuisje enz. Het ontwerp en de stijl van uw woning kunnen in grote mate een tuinontwerp bepalen. Bij een modern huis zullen de strakke, rechte vormen bijvoorbeeld ook terug te vinden zijn in het tuinontwerp.

Als het tuinontwerp door een tuinarchitect is gemaakt, kan deze u adviseren welk hoveniersbedrijf de tuinaanleg voor u kan uitvoeren. Dit zijn meestal bedrijven welke aangesloten zijn bij een branchevereniging of bedrijven met een hoveniers keurmerk. Laat u het ontwerp en de tuinaanleg verzorgen door een hoveniersbedrijf, kies dan bij voorkeur voor keurmerk bedrijf.

Waar moet je op letten bij tuinontwerp?

Het kiezen van de juiste planten is een van de belangrijkste aspecten van tuinontwerp. Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme oplossing, kies dan voor planten die in uw regio voorkomen.

Hieronder vind je enkele tips om je te helpen de perfecte tuin te creëren:

1. Kies planten die vergelijkbare eisen stellen aan grondsoort, water en zonlicht.
2. Zorg ervoor dat u van elke sectie in uw tuin minstens één plant heeft: bomen en struiken, vaste planten, eenjarigen, wijnstokken en bodembedekkers.
3. Overweeg om texturen en kleuren in uw tuinontwerp te combineren om een interessantere look te creëren.

Hoe maak je een tuinplan?

Er zijn veel manieren om een tuinplan te maken. U kunt software gebruiken, pen en papier gebruiken of een app kopen. De software is echt een goede manier om met ontwerpen om te gaan, omdat je wat metingen kunt doen en een resultaat kunt krijgen. U kunt de lay-out wijzigen of gewoon een algemeen idee bouwen. Je kunt het zelfs zelf uittekenen. Ik zou de software gebruiken, bijvoorbeeld als je iemand bent die niet zoveel tijd of ervaring met je handen heeft. Daar is het echt goed voor.”

Welk programma voor tuinontwerp?

Tuinaanleg begint met een goed tuinontwerpEr zijn veel gratis en betaalde programma’s voor tuinontwerp die kunnen worden gebruikt om een tuin te ontwerpen. Wij sommen enkele programma’s voor u op. Land F/X, Plan-a-Garden, LMN, RealTime Landscaping, PRO landscape, VizTerra, gCADPlus, Lawn Pro en Yardbook. Begin met de gratis versie of gratis proefversies om uw specifieke behoeften te testen en ontdek hoe deze de groei van uw bedrijf kan ondersteunen.

De volgende zijn enkele van de populaire opties:
iDesign Garden Design – Dit is een gratis app die beschikbaar is voor iOS-apparaten. Het heeft een eenvoudige interface en stelt u in staat om een tuin te creëren met slechts tikken en vegen.

Home Design 3D – Dit is de meest populaire betaalde optie die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten. Het heeft een intuïtieve interface en biedt meer dan 100 soorten planten, bloemen, bomen, enz.

PlantSnap – Dit is een andere betaalde app die kan worden gedownload op zowel iOS- als Android-apparaten. Hiermee kunnen gebruikers foto’s maken van hun tuinen of andere planten met behulp van de camera van hun telefoon om ze te identificeren met behulp van de database van de app van meer dan 100.000 plantensoorten.

10 veel gemaakte fouten bij tuinontwerp en tuinaanleg

1. De tuin ontwerpen zonder rekening te houden met de context
2. Te ambitieus zijn met het ontwerp
3. Slechte initiële planning
4. Geen rekening houdend met het klimaat en de seizoenen
5. Geen plan hebben voor onderhoud en onderhoud
6. Budgetbeperkingen negeren
7. Gebrek aan aandacht voor planten en waterpartijen
8. Verwaarlozen om een centraal punt in de tuin te creëren
9. Persoonlijke smaak of stijl negeren

Wat is de beste tijd om een tuin aan te leggen?

Een groentetuin en kruidentuin kun je beter in het voorjaar aanleggen, want dan heb je in de zomer en herfst verse producten. De beste tijd van het jaar om te planten is ook wanneer de grond is opgewarmd en vruchtbaarder is. Als je nieuwe planten koopt in pot, dan kun je deze meteen planten.

Bomen, struiken en planten – Bomen, struiken en vaste planten in pot kan je in principe een heel jaar door planten. Opgelet, Je kunt alleen struiken en bomen direct uit de volle grond halen als ze in rust zijn en dat is van ongeveer november tot april, afhankelijk van het weer. Lees meer: Wanneer tuinplanten in de grond planten

Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.