...

De beste parasol voor elke situatie

0 0
Read Time:4 Minute, 59 Second

De beste parasol voor elke situatie

Hoe kies je de juiste parasol of paraplu

In de warmere maanden kun je niet zonder een parasol voor buiten. Of je nu op zoek bent naar een basismodel of iets geavanceerder, in deze handleiding vind je wat je nodig hebt. Het kiezen van de juiste parasol of paraplu is niet eenvoudig omdat er zoveel verschillende soorten en modellen zijn om uit te kiezen. Het eerste dat u moet overwegen, is uw budget en hoeveel geld u bereid bent te besteden aan een parasol of paraplu. Als u een basismodel wilt, dan is een goedkopere optie perfect voor uw behoeften. Aan de andere kant, als je iets geavanceerder wilt dat betere bescherming biedt tegen UV-stralen, regenvlagen en plotselinge windstoten, dan is het de moeite waard om te investeren in een duurder model.

Verschil tussen een paraplu of een parasol

Verschil tussen een paraplu of een parasolParasols worden gebruikt om te beschermen tegen de zon, regen of andere elementen. Parasols zijn vaak gemaakt van stof en worden meestal vastgehouden door een lange steel. Ze zijn er in vele soorten en maten, waaronder rond, vierkant, achthoekig of rechthoekig. Parasols zijn er ook in verschillende kleuren en designs. Een paraplu is hetzelfde als een parasol, maar de gebruikte stoffen zijn weer bestendiger.

De paraplu kan in de zomer als parasol gebruikt worden, in de winter als windscherm of als regenscherm. Sommige zijn ontworpen om te worden gebruikt als onderdeel van een terrasset of tuinmeubelen. Een parasol is een paraplu-achtige structuur die wordt ondersteund door metalen of houten frames en die tegen een muur van een gebouw kan worden gemonteerd, op de grond kan worden geplaatst of van bovenaf kan worden opgehangen. Het woord “parasol” wordt vaak gebruikt om paraplu’s te beschrijven die zijn ontworpen om mensen buiten, zoals in tuinen en parken, of aan zee, schaduw te bieden tegen zonlicht.

Welke soort parasol kopen

Een basismodel is het beste voor degenen die de parasols tijdens het zomerseizoen voornamelijk buiten gebruiken als bescherming tegen de zon en deze terug naar binnen haalt na gebruik. Basismodellen bieden niet zoveel bescherming tegen wind en regen als duurdere modellen dat wel doen. Het volgende dat u moet overwegen, is waar de paraplu het vaakst zal worden gebruikt. Als het meestal wordt gebruikt buitenshuis, wil je misschien investeren in een weerbestendige paraplu die meer bescherming biedt. Als het voornamelijk op balkon wordt gebruikt, is een basismodel voorlopig voldoende.

Hoe groot moet een paraplu zijn

De volgende overweging is de grootte van de paraplu. Een kleine, compacte paraplu is het beste voor mensen die niet van plan zijn hem vaak te gebruiken en maar een beperkte hoeveelheid ruimte hebben om hem in te passen. Het zal niet zoveel bescherming kunnen bieden tegen wind of regen als sommige grotere paraplu’s. Het volgende te overwegen is de sterkte van het materiaal. Lichtgewicht materialen, zoals nylon of plastic, zijn minder duurzaam dan zwaardere materialen, zoals metaal of glasvezel.

De juiste zonwering met UV bescherming

Welke soort parasol kopen Mogelijk schadelijke UV-straling gaat ook door kleding en stoffen heen, zij het in veel mindere mate. Daarom zijn zonneschermen ook ook uitgerust met een Ultraviolet Protection. Hoewel er verschillende criteria zijn om de UPF-waarde te bepalen, geeft het label informatie over het niveau van stralingsbescherming van zonnefilters. Over het algemeen zijn de volgende classificaties van toepassing: UPF 15 tot 24 = gemiddelde bescherming, UPF 25 tot 50 = hoge bescherming. Vanaf UPF 50+ = uitstekende bescherming, UPF 50+ parapludoek laat slechts 2% van de UV-straling door. Vooral degenen die gevoelig zijn voor de zon moeten ervoor zorgen dat hun paraplu’s voldoende bescherming bieden.

Ronde, vierkante of rechthoekige parasol?

Een ronde zorgt net als een vierkante parasol voor schaduw, maar een ronde vorm is een populaire optie voor mensen die van het buitenleven willen genieten. Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan een rechthoekige parasol omdat deze meer schaduw en bescherming biedt dan een ronde. De vorm kan ook afhangen van waar je hem voor gaat gebruiken. Als je hem ook als tuindecoratie gebruikt, dan wil je misschien iets dat er mooier uitziet, zoals een vierkante of rechthoekige parasol. Ook op balkon of terras zal een vierkante of een rechthoekige beter staan. Bij een opstelling in de tuin zal dus een ronde parasol beter van pas komen dan een parasol 4m.

De juiste parasol kiezen bij tuinmeubelen

Ook de tuinmeubelen spelen een grote rol bij het kiezen van een parasol. Bij een rechthoekige tuintafel kan je best kiezen voor een rechthoekig zonnewering kiezen. Indien in de tuintafel geen opening is voorzien kan je altijd opteren voor een zwevende paraplu. Deze kan je naast de tafel opstellen zodat de tuintafel volledig kan gebruikt worden. Een zwevende parasol kan ook bevestigd worden tegen een muur op terras of balkon. Heb je tuinmeubelen uit teak of acacia, kies dan ook een paal uit teak of acacia. Zorg voor sfeer. Bij een stevig model kan je steeds tuinverlichting bevestigen.

Een zonneluifel plaatsen ?

Is er weinig plaats op balkon of terras, dan kan je een luifel kopen. Luifels kan je tegen een muur van het terras of balkon monteren. Een luifel heeft het voordeel dat je deze elektrisch kan bedienen. Een luifel kan je ook op maat laten maken plus deze volgens de weersomstandigheden automatisch open en dicht laten gaan. Zo zal deze bij sterke windvlagen zich automatisch sluiten.

Hoe een parasol onderhouden

Parasols zijn relatief eenvoudig schoon te maken. Polyesterweefsels zijn over het algemeen vlekbestendig en ongevoelig voor schimmels en dergelijke. Als de paal van hout is, kan deze worden geïmpregneerd met een houtverzorgingsproduct. Vaak bestaat de paal uit weerbestendig hout, zoals teak of acacia, dus gebruik speciale verzorgingsproducten om de mooie kleur te behouden. In de winter dient u uw parasol in een droge ruimte op te bergen. Het is ook de moeite waard om een ​​buitenkoffer of hoes te hebben, die je als accessoire kunt kopen als deze niet wordt meegeleverd. Op regenachtige dagen kun je het gebruiken om de stof en het frame te beschermen voor een langere levensduur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.