...

Hoe teak tuinmeubelen onderhouden

1 0
Read Time:4 Minute, 54 Second

Hoe teak tuinmeubelen onderhouden

Hoe teak tuinmeubelen verzorgen en onderhouden ?

Teak tuinmeubelen zijn een geweldige aanvulling op elke buitenruimte, zijn stijlvol, elegant en tijdloos. Teak staat bekend om zijn prachtige goudbruine tinten en is een uitzonderlijk duurzaam hardhout afkomstig uit Zuid- en Zuidoost-Azië. Het hoge natuurlijke oliegehalte van teakhout verhoogt de sterkte, veerkracht en weerstand tegen houtrot, waardoor het een ideaal materiaal is voor tuin- en terrasmeubilair. Hoewel teakhout relatief ondoordringbaar is en heel weinig onderhoud nodig.

Om zijn aantrekkingskracht te behouden, moet u uw teakhouten buitenmeubels niet verwaarlozen. Langdurige verwaarlozing kan ervoor zorgen dat uw gewaardeerde teak tuinmeubelen vuil en verkleurd raken, waardoor hun esthetische charme effectief wordt verpest.

Het is echter belangrijk dat u uw teakhouten tuinmeubelen goed onderhoudt om er zeker van te zijn dat ze jarenlang meegaan. Hier zijn een paar onderhoudstips voor teak tuinmeubelen die u kunt volgen om uw tuinmeubelen tientallen jaren in topconditie te houden.

Onderhoudstips voor teakhouten meubelen

Hoe teak tuinmeubelen onderhoudenAlle meubels gemaakt van teakhout: tafels, banken, stoelen of ligstoelen, hebben periodiek eenvoudig onderhoud nodig.  Het enige dat u nodig heeft om uw teak tuinmeubelen te onderhouden, is warm water en zeep. Wees niet bang voor vocht: teakhout heeft de eigenschap geen water door te laten en is bovendien bestand tegen bederf. Schrob tafels en stoelen met een harde borstel om vuil te verwijderen, spoel ze vervolgens af en droog ze voor gebruik om het hout zijn natuurlijke warme tint terug te geven. Maak het meubel tegelijkertijd niet schoon met een slang met sterke druk, dit kan het beschadigen. Om de resterende grijze vlekken te verwijderen, kunt u fijnkorrelig schuurpapier gebruiken of een beetje terpentijn aanbrengen.

Zorg er ook voor dat u warm water gebruikt bij het schoonmaken van uw meubels, omdat koud water scheuren in het hout kan veroorzaken. Gebruik geen poetsmiddelen op basis van siliconen, citroengrasolie of andere poetsmiddelen op oliebasis.

Als u klaar bent met het wassen en drogen van uw teakhouten tuinmeubelen, is het tijd om een afdichtmiddel op oliebasis op het oppervlak aan te brengen van je prachtige meubels. Dit beschermt het tegen krassen, schilfers en andere schadelijke effecten die het uiterlijk van uw tuinmeubilair kunnen aantasten. Het gebruik van een hoogwaardig beschermingsmiddel kan een extra beschermingslaag toevoegen aan het oppervlak van uw meubel, zodat het jarenlang in onberispelijke staat blijft.

Hoe teak tuinmeubelen reinigen

Was uw teak tuinmeubelen af ​​en toe met een sterk verdunde oplossing van afwasmiddel en warm water. Breng de oplossing aan op het meubilair en laat het vijf minuten zitten. Vervolgens kunt u het houtoppervlak afvegen met een zachte doek of afspuiten. Zorg ervoor dat u uw teakhouten meubelen na elke reinigingsbeurt volledig droogt. Na volledige droging wordt teakolie op het houten oppervlak aangebracht. Het is ten strengste verboden om chemische en schurende reinigingsmiddelen te gebruiken.

Hoe vaak teak tuinmeubelen schoonmaken?

Het reinigen van uw teak tuinmeubelen dient regelmatig te gebeuren zodat vuil zich niet ophoopt en schade veroorzaakt. Regelmatig schoonmaken kan wonderen doen voor uw teak tuinmeubelen. Over het algemeen is het het beste als u de stukken minstens vier keer per maand schrobt met een borstel. Als u dit doet, verwijdert u vuil, bladeren, spinnenwebben en ander vuil van het houtoppervlak. Denk er altijd aan om de natuurlijke nerf van het hout te volgen om krassen op de gladde afwerking te voorkomen.

Hoe verwering van teak tuinmeubelen vertragen

Hoe teak tuinmeubelen onderhoudenZoals gezegd heeft natuurlijk teak een onmiskenbare honingbruine toon. Naarmate het hout ouder wordt en meer van zijn oliën verliest, vervaagt de goudbruine tint geleidelijk tot een zilvergrijze patina. Dit proces staat bekend als verwering. Terwijl sommige huiseigenaren genieten van het uiterlijk van verweerd teak, willen anderen de oorspronkelijke bruine tint van het hout behouden. De meest effectieve manier om dit te doen, is door een teakverzegelaar of -beschermer toe te voegen aan uw onderhoudsroutine voor teakmeubels.

Teakkitten zorgen ervoor dat de natuurlijke oliën van het hout niet uitputten, waardoor het verweringsproces wordt vertraagd. Bovendien beschermen sealers het hout ook tegen UV-straling, schimmelvorming en waterschade. Er zijn tal van teakverzegelaars op de markt verkrijgbaar, dus u moet voldoende onderzoek doen voordat u in een waardig product investeert.

In dit opzicht raden we u aan om teakoliën te vermijden. Het oliën van uw teakhouten buitenmeubels kan leiden tot een hele reeks problemen en onderhoudsgerelateerde problemen. Kwaliteitsteak heeft alle oliën die het nodig heeft om buiten te gedijen, daarom moet je je houden aan kitten en beschermers.

Plaats het meubilair op matige temperatuur

De beste parasol voor elke situatieHet is beter om teak tuinmeubelen onder een luifel, parasol of paraplu te installeren om het te beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden. Hoewel teakverzegelaars alles aankunnen kan overmatige blootstelling aan hoge temperaturen ervoor zorgen dat het teakhout uitdroogt en krimpt. Dit kan uiteindelijk leiden tot scheuren.

We raden u aan om teakhouten buitenmeubels dus niet in direct zonlicht te plaatsen, vooral bij hoge temperaturen. Als u van plan bent uw meubels in de winter binnen op te bergen, zorg er dan voor dat ze uit de buurt van verwarmingen blijven.

Bescherm uw teakhouten meubelen tegen meeldauw

Vocht en regen – Het bestrijden van meeldauw een essentieel onderdeel van het bezit van tuinmeubilair. Gelukkig voorkomen de natuurlijke oliën van teak dat het hout bezwijkt voor een schimmelaanval. Maar schimmel en meeldauw kunnen nog steeds een bedreiging vormen voor uw meubels en, nog belangrijker, uw gezondheid .

We waarschuwen mensen meestal voor het gebruik van hogedrukreinigers om de schimmel van hun meubels te spuiten. Dit komt omdat de intense drukstroom uw meubels voorgoed kan beschadigen. In plaats daarvan kunt u verschillende zelfgemaakte oplossingen gebruiken (zoals hierboven beschreven) om de schimmel op uw teakstukken te verwijderen.

Conclusie: teak heeft weinig tot geen onderhoud nodig

Er zijn veel voordelen aan het bezitten van teakhouten tuinmeubilair. In tegenstelling tot andere houtsoorten heeft teak weinig tot geen onderhoud nodig om in goede staat te blijven. Door deze eenvoudige en effectieve onderhoudstips voor teakhouten meubelen te volgen, kunt u uw kostbare stukken langer bewaren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.