...

Tuin voorbereiden op het voorjaar? Drie tips!

1 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Tuin voorbereiden op het voorjaar

Tuin voorbereiden op het voorjaar? Drie tips!

We zitten nog niet eens officieel in de winter, dus waarschijnlijk zit jij met je hoofd totaal nog niet bij het voorjaar. Toch kan het een idee zijn om je tuin alvast voor te bereiden op de lente. Dan staat hij er vanaf maart immers weer prachtig bij. Met deze drie tips heb jij komend voorjaar een prachtige tuin!

Investeer vast in je terras

Zodra de eerste zonnestraaltjes doorkomen wil je al optimaal kunnen genieten van jouw tuin en niet eerst nog allemaal dingen moeten aanschaffen of in elkaar zetten. Niet tevreden met hoe jouw terras er nu bijstaat? Ga nu alvast op zoek naar mooie nieuwe tuinmeubels en richt je terras alvast opnieuw in. Investeer in een mooi tuinset of een mooie tuintafel. Ook leuk: koop een leuke hangmat voor in de tuin, waar je op zonnige dagen heerlijk in kunt relaxen. Met een hangmat op staanders hoef je je geen zorgen te maken of je wel genoeg bevestigingspunten hebt.

Bemesten

Gedurende de winter krijgt je tuin een hoop te verdragen. Kou, veel water, weinig zon. Zorg goed voor je plantjes door ze te bemesten. Met het bemesten van je planten voedt je niet zozeer de planten zelf, maar eerder de grond waar ze op groeien. Door de grond te bemesten voorkom je dat jouw planten in kwetsbare perioden ziek worden van bacteriën en schimmels die leven in de grond waar ze op groeien. Kunstmest is helemaal prima hiervoor. Dit kun je gewoon bij het tuincentrum halen.

Onkruid verwijderen

Wanneer de winter langzaam op zijn einde loopt kom je er niet onderuit: er moet onkruid verwijderd worden. Een vervelend klusje waar niemand op zit te wachten, maar wel noodzakelijk als je in het voorjaar van je tuin wilt kunnen genieten. Onkruid neemt immers een hoop zonlicht en voeding in beslag die eigenlijk naar jouw planten zou moeten gaan. Trek daarom een dagje (bij voorkeur een met veel zon, zodat het nog een lekker klusje wordt ook) om jouw onkruid te verwijderen. Misschien op het moment zelf heel vervelend, maar in de zomer zul je dankbaar zijn dat je het toch gedaan hebt.

Afbeelding van Lukas via Pixabay

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.