...

Zo leg je zelf kunstgras aan in je tuin

0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second

kunstgras - pexels-fwstudio-131634

Zo leg je zelf kunstgras aan in je tuin

Als je helemaal klaar bent voor een eigen grote tuinverbouwing dan heb je een plan klaar liggen. Er kan dan snel in de tuin gewerkt worden met scheppen, snoeien en planten. Je belangrijkste doel is een mooi groen gazon van kunstgras. Het voordeel van kunstgras is dat er niet meer gemaaid hoeft te worden en dat je volop kan genieten. Voor er genoten kan worden, moet het eerst online gekocht worden en uiteraard ga je het dan zelf leggen. Denk je dat dit moeilijk is om zelf te leggen? Dat is anders dan jij denkt. Lees snel mee!

Stap 1: het uitzoeken van het perfecte gazon

Doordat er veel kunstgras is waar je tegenwoordig uit kan kiezen kan je via het internet de filters instellen naar je eigen wensen. Zo kan je een keus maken uit zacht gras, gras wat niet te lang is en de kleur. Je kunt ook kunstgras stalen aanvragen voor je het gaat bestellen zodat je kan voelen of dat het gazon is wat jij voor ogen hebt.

Stap 2: meten is belangrijk

Voor je kunstgras gaat kopen moet je eerst de tuin opmeten waar jij het wilt hebben. Zorg dat je het goed op meet. Teveel kopen is niet erg maar te weinig is echt niet leuk. Door meteen de goede oppervlakte te kopen zijn de grassprieten van dezelfde kleur. Bij de bestelling moeten ook kunstgrashaken, onderdoek en misschien ook wel drainagemat.

Stap 3: Ondergrond bewerken

Wanneer je een kunstgrasmat gaat leggen wil je dat het strak ligt, daarom moet de ondergrond bewerkt worden. Je verwijderd stenen en takken en zorgt dat de aarde goed aan gestampt is. Ook kuilen moeten opgevuld worden. Heb je een zachte zandgrond stamp dit goed aan en zorg dat het glad is. Dan komt de harde grond (foamlaag) er op of een zachte grond (onderdoek) zodat de levensduur vergroot wordt van de kunstgrasmat.

Stap 4: Het leggen van kunstgras

Als je toe bent aan het leggen van het kunstgras, rol je het beetje bij beetje uit zodat er geen plooien in de mat komen. Bij meerdere stukken moeten deze naadloos verlijmd worden. Dit doe je door een rij vezels van allebei de matten af te snijden. Vervolgens wordt de lijmlaag aangebracht door de mat terug te slaan. Het gras moet dezelfde kant op staan.

Stap 5: Het instrooien en vastzetten van de grasmat

Wanneer de grasmat er in ligt zonder plooien kan het vastzetten met de meebestelde grashaken beginnen. Ze lijken op tenthaken die door het gras in de grond gestoken moeten worden. Je kunt eerst overhangende randjes weg snijden van het kunstgras. Je kunt het best instrooien met zand, dit verzwaart het gras en blijft goed liggen. Het is de ideale manier om niet te veel grashaken te gebruiken. Nu is je kunstgrasgazon klaar en kan het versieren van start gaan.

Vind je het klussen leuk?

Misschien vindt je klussen nu wel heel leuk en is het maken van andere onderdelen in de tuin juist leuk. Een insectenhotel, pergola of een mooie bloembak. Wat je ook gaat klussen, als het een aanvulling op je kunstgrasgazon is, dan kan je genieten.

Foto : pexels-fwstudio

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.