...

Een minivijver zorgt voor leven

1 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

Een minivijver zorgt voor leven en ontspanning

Een minivijver zorgt voor leven en ontspanning

Een minivijver is een geweldige manier om wat groen en natuur toe te voegen aan je huis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vijveronderhoud. Daarnaast brengt water in de tuin rust met zich mee. Voor ons als mensen heeft het altijd iets magisch om naar het wateroppervlak te staren. Veel dieren en insecten worden ook aangetrokken door water.

De minivijver kan zelfs worden gebruikt als middelpunt voor meditatie of gewoon als plek voor ontspanning. Het geluid van het water dat uit de rotsen druppelt of uit de pomp borrelt, kan voor sommige mensen heel rustgevend zijn. Het is aangetoond dat het geluid van stromend water voor veel mensen het stressniveau verlaagt en de slaapkwaliteit verbetert.

Genieten van een minivijver op terras of balkon

Ook in de kleinste tuin, of zelfs op je balkon, kun je genieten van een minivijver. En wist je dat er ook dwerg waterlelies zijn die je hierin kunt laten groeien? Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt: aan de slag maar!

In een half wijnvat, zinken teil of grotere, waterdichte pot zit genoeg ruimte voor je eigen minivijver. Zet deze niet pal in de zon, zo voorkom je grote temperatuurschommelingen voor de planten en waterdiertjes. Om je vijvertje (bij) te vullen gebruik je bij voorkeur regenwater, maar let in ieder geval op dat de watertemperatuur niet teveel afwijkt als je gaat bijvullen.

Vissen zijn niet aan te raden in een minivijver

Vissen zijn niet handig in een minivijver. Omdat er niet heel veel water in zit kan het snel opwarmen waar ze slecht tegen kunnen. Ook de winter zullen ze vaak niet overleven omdat ze niet goed kunnen schuilen tegen de kou in een kleinere bak. Veel andere waterdiertjes zullen vanzelf je minivijvertje ontdekken. Ze komen aanvliegen of liften mee met water- en moerasplanten die je erin zet.

Vijverplanten

Vijverplanten zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem in een minivijver. Ze zijn nodig voor het voortbestaan van de andere dieren die daar leven en ze helpen het water schoon te houden. Voor vijverplanten kun je het beste terecht bij een vijverspeciaalzaak. De specialisten daar kunnen je helpen met het uitzoeken van geschikte waterplanten zoals een dwerg waterlelie. Ook kun je zuurstofplanten, een dotterbloem, holpijp of watermunt in je bak planten. Moerasplanten zet je in een vijvermandje, zodat ze met de wortels in het water staan en met hen blad en bloemen erboven.

Waterpompje laat het water stromen

Opteer voor een aquarium waterpompje om het water in beweging te houden. Deze kleine filterpompen verbruiken heel weinig energie en zijn ideaal om in deze kleine waterpartij te gebruiken. Het bijzonderste is dat het water regelmatig stroomt, want stilstaand water kan soms tijdens de warme zomermaanden beginnen ruiken.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.