...

Hoe tuinmeubelen onderhouden

1 0
Read Time:3 Minute, 26 Second

Hoe tuinmeubelen onderhouden

Tuinmeubelen onderhouden: de belangrijkste regels

Onderhoud van tuinmeubelen. Wij beantwoorden de belangrijkste vragen over het onderhoud van meubels gemaakt van teak, kunststof, rotan en andere materialen. De zomer is de tijd waarin tuinmeubelen hun gebruikelijke plaats innemen op de veranda , het terras of de patio van het landhuis. Ongeacht waar je het in de winter hebt opgeslagen – onder een zeil of in een speciaal uitgeruste schuur, je moet het eerst schoonmaken en voorbereiden op een lang verblijf in de frisse lucht. En nog belangrijker, wat u moet onthouden wanneer u aan het werk gaat, is dat elk materiaal zijn eigen kenmerken heeft.

Teakhouten tuinmeubelen onderhouden

Hoe tuinmeubelen onderhoudenHet enige dat u nodig heeft om uw teakhouten tuinmeubelen te onderhouden, is warm water en zeep. Wees niet bang voor vocht: teakhout heeft de eigenschap geen water door te laten en is bovendien bestand tegen bederf. Schrob tafels en stoelen met een harde borstel om vuil te verwijderen, spoel ze vervolgens af en droog ze voor gebruik om het hout zijn natuurlijke warme tint terug te geven. Maak het meubel tegelijkertijd niet schoon een waterslag onder hoge druk, dit kan het hout beschadigen. Om de resterende grijze vlekken te verwijderen, kunt u fijnkorrelig schuurpapier gebruiken of een beetje terpentijn aanbrengen. En de laatste tip voor teakhouten meubelen -het is beter om het meubilair onder een luifel of parasol te installeren om het te beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden.

Hoe zorg dragen voor kunststof tuinmeubels

Kunststof tuinmeubelen zijn het gemakkelijkst te onderhouden. Om hem schoon te maken heb je alleen een spons en een zeepoplossing nodig, waarmee je de meeste vlekken kunt verwijderen. Wees voorzichtig met de ruwe kant van de spons om krassen op het plastic oppervlak van het meubel te voorkomen. Ook wassen met een tuinslang is een effectieve oplossing. Opgelet gebruik geen stoomreiniger of hogedrukreiniger. Hiermee beschadig je de beschermlaag van het meubel.

Rieten meubels uit kunststof

Hoe tuinmeubelen onderhoudenRieten tuinmeubels gemaakt van kunstmatige materialen blijven een van de meest populaire oplossingen voor de tuin. Het succes is te danken aan het feit dat het eruitziet als rotan meubels, maar beter toegankelijk is en beter bestand is tegen weersomstandigheden en UV-straling. Maar de zorg voor dergelijke meubels vereist zorg en voorzichtigheid. Om het oppervlak niet te beschadigen, gebruik geen harde borstels of schurende sponzen, maar veeg het af met warm water en afwasmiddel. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met glasreiniger en een zachte doek. Droog de meubels goed af voor gebruik.

Rotan tuinmeubelen

Ook rotan tuinmeubelen vragen bijzondere aandacht. Om dergelijke tuinmeubels schoon te maken, mengt u 4 eetlepels zuiveringszout met warm water en veegt u het af met een spons. Vermijd harde wrijving om het materiaal niet te beschadigen. Natuurlijk rotan laat je het beste drogen met een föhn, terwijl synthetisch rotan in de open lucht kan drogen, maar altijd in de schaduw.

Hoe matrassen en tuinkussens onderhouden

Soms is het niet genoeg om alleen aan het onderhoud van meubels te denken, ook matrassen en tuinkussens vragen speciale aandacht. Ze zijn niet allemaal uitneembaar, wat betekent dat ze niet zomaar in de wasmachine kunnen worden gewassen. In dit geval zullen een borstel en een emmer warm water met een kopje zuiveringszout erin verdund helpen. Na het reinigen alle oppervlakken opnieuw afnemen met schoon water en vervolgens aan de lucht laten drogen. Waterafstotende stoffen kunnen ook met deze oplossing worden behandeld om vlekken en schimmel te voorkomen. Laat tuinkussens goed drogen en draai ze regelmatig eens om.

Zorg dat het kussen volledig tot de kern droog is. Kussens met een verwijderbare hoes zijn altijd makkelijker te onderhouden.

Hoe metalen tuinmeubelen onderhouden

Hoe metalen tuinmeubelen onderhoudenFoto Pixabay

Metalen tuinmeubelen moeten om de drie maanden worden schoongemaakt met water en zeep en moeten worden bedekt met was als ze droog zijn om de kwaliteit en het uiterlijk te behouden.

De eerste stap bij het onderhouden van metalen tuinmeubelen is om de meubels te inspecteren op eventuele schade en de nodige reparaties uit te voeren. Als er geen beschadigingen zijn, moet grondig worden afgeveegd met een natte doek. De laatste stap is het aanbrengen van een laag was of afdichtmiddel ter bescherming tegen roest en corrosie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.