Basis tuingereedschap dat u nodig heeft

0 0
Read Time:4 Minute, 17 Second

Basis tuingereedschap dat u nodig heeft voor een prachtige tuin

Basis tuingereedschap voor het werken in een prachtige tuin

Goed tuingereedschap is het halve werk, zo luidt het gezegde! Als u uw tuin goed wilt kunnen onderhouden, is het juiste tuingereedschap erg belangrijk. Ook zal dit het werken in de tuin een stuk makkelijker en aangenamer maken.

Handgereedschap

Handgereedschap is in allerlei soorten, maten en in diverse prijsklassen verkrijgbaar. Het belangrijkste is om eerst basis tuingereedschap aan te schaffen. Kies voor ieder doel het juiste tuingereedschap.
Basis gereedschappen zijn:

– hark
– schop
– tuinschaar
– schoffel
– vork
– grasmaaier

Probeer niet onnodig veel gereedschap aan te schaffen. Dit is duur en de helft ervan zult u niet vaak of zelfs nooit gebruiken. Koop dus alleen tuingereedschap dat u echt nodig heeft. Na verloop van tijd zal uw gereedschap collectie steeds groter worden.

Elektrisch tuingereedschap

Elektrisch tuingereedschap hoeft niet per definitie beter of sneller in gebruik te zijn dan normaal handgereedschap. Tegenwoordig is er zoveel elektrisch tuingereedschap beschikbaar dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet! Voor een klein gazon is het bijvoorbeeld niet perse nodig om een elektrische grasmaaier aan te schaffen. Dit kunt u hier vaak net zo snel (of misschien zelfs sneller) met een handmaaier kunt doen. Er zijn veel professionele en handige gereedschappen op de markt die u kunnen helpen om zwaar tuinwerk lichter te maken. Hierdoor kunt u met plezier uw tuin blijven onderhouden.

Motorisch tuingereedschap

Motorisch tuingereedschap wordt meestal aangedreven door een benzinemotor. De grotere, professionelere tuingereedschappen maken vaak ook gebruik van deze krachtbron. Elektrisch tuingereedschap wordt aangedreven door een elektromotor. Daardoor heeft u soms een behoorlijk lang (verleng)snoer nodig om de tuin te kunnen bestrijken. Gebruik hiervoor een haspel. Deze zijn in verschillende snoerlengten leverbaar. Er is ook elektrisch tuingereedschap verkrijgbaar welke gebruikt maakt van een accu. In sommige omstandigheden (bijvoorbeeld een zeer grote tuin) kan dit een beter oplossing zijn.

Beschermende kleding bij het tuinieren

Beschermende kleding bij het tuinierenAfhankelijk van het soort werk je in de tuin zal verrichten heb je beschermende kleding voor tuinieren nodig. Zo kan je kiezen voor wegwerpkleding en herbruikbare kleding. Wegwerpkleding is goedkoper, maar uiteindelijk duurder omdat ze vaak moeten worden vervangen omdat ze snel vuil worden of gemakkelijk scheuren door planten of doornen aan struiken, terwijl herbruikbare kleding langer meegaat, maar van tevoren meer geld kost bij aankoop. Voor heel vuil werk in de tuin neem je best wegwerpkleding en voor het dagelijks tuinieren gebruik je een stofjas en een gewone werkbroek. Bij regenweer kan je hier een regenbroek en regenvest overheen dragen.

Tuinkleding wordt meestal gemaakt van katoen, polyester of een combinatie van deze materialen. Ze zijn er in vele stijlen, kleuren en maten. De meest populaire stijl van tuinkleding is de broek met een overhemd met korte mouwen dat aan de tailleband wordt vastgeknoopt. Andere stijlen zijn shorts en rokken met overhemden, maar ook jurken. Er zijn ook joggingpakken gemaakt voor tuinieren met elastische manchetten aan de enkels en polsen om vuil buiten te houden. Deze pakken kunnen over andere kleding worden gedragen of alleen bij het werken in de tuin.

Gevoerde rubberen laarzen voor het zware tuinwerk

Gevoerde rubberen laarzen zijn een soort schoeisel dat is ontworpen voor gebruik in natte, modderige en gladde omstandigheden. Ze zijn meestal gemaakt van een rubber materiaal met een binnenvoering van waterdichte stof. De voering is meestal gemaakt van nylon, polyester of polyurethaan en de buitenlaag is meestal gemaakt van synthetisch rubber zoals neopreen. De laarzen hebben vaak een stalen of composiet neus ter bescherming tegen lekrijden door scherpe voorwerpen en zijn soms geïsoleerd met vilt of wol om warmte te geven bij koud weer.

Tuinhandschoenen

Handschoenen ter bescherming kunnen door een tuinman worden gedragen bij het werken met planten, struiken en bomen of bij het aanleggen van je tuin. Ze helpen de huid te beschermen tegen snijwonden en schaafwonden. Tuinhandschoenen zijn er in verschillende materialen zoals katoen of synthetisch. Het is gebleken dat katoenen handschoenen meer ademend zijn dan synthetische. De lengte van een handschoen is een andere factor die aandacht behoeft. Een langere handschoen biedt een betere bescherming dan een kortere. Handschoenen met korte manchetten worden niet aanbevolen voor tuinieren, omdat ze onvoldoende bescherming bieden tegen scherpe planten en andere voorwerpen die in contact kunnen komen met de vingers of handpalmen.

Veiligheidsbrillen bij snoeiwerkzaamheden

Snoeien is een taak waarbij vaak scherp gereedschap wordt gebruikt, en het kan gevaarlijk zijn. Snoeiveiligheidsbrillen worden gebruikt om de ogen te beschermen tegen rondvliegend puin of deeltjes die bij het snoeien vrij kunnen komen. Er zijn twee soorten snoeibrillen: een gewone bril en een bril op sterkte. Normale snoeibrillen zijn meestal te koop in elk tuincentrum of bouwmarkt. Snoeibrillen op sterkte zijn moeilijker te vinden, maar ze bestaan wel en zijn online te bestellen.

Veiligheidsschoenen bij gebruik van tuinmachines

Stevige veiligheidsschoenen voor als u met sommige tuingereedschappen werkt zijn onmisbaar. Veiligheidsschoenen worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen. Ze beschermen je voeten tegen verwondingen, wat vooral belangrijk is als je met tuinmachines werkt. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten veiligheidsschoenen op de markt te koop. Het type schoen dat u koopt, hangt af van het soort bescherming dat u nodig heeft voor uw voeten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%