...

Biologisch tuinieren zonder chemicaliën

3 0
Read Time:7 Minute, 21 Second

biologisch tuinieren

Biologisch tuinieren zonder chemicaliën is perfect mogelijk

Biologisch tuinieren is een manier om planten te laten groeien zonder het gebruik van pesticiden, herbiciden en synthetische meststoffen. Het is een geweldige manier voor mensen om weer in contact te komen met de natuur en te leren over duurzaam leven. Biologisch tuinieren is een milieuvriendelijke praktijk die helpt om water en energie te besparen. Het vermindert ook de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt.

Moderne tuiniers streven ernaar om producten zo gezond mogelijk te laten groeien zonder chemicaliën. Biologisch tuinieren is vrij realistisch en in veel situaties is het mogelijk om zonder chemicaliën te doen. In de strijd tegen plantenplagen, kunt u oude methoden gebruiken om uw aanplant te beschermen met behulp van speciale planten en insectenwerende middelen. Sommige planten en bloemen hebben het vermogen schadelijke insecten te verjagen of aan te trekken. Landbouwwetenschappers bevestigen de goede efficiëntie van deze methode en noemen het “biologisch tuinieren”.

Hoe biologisch tuinieren

Hoe biologisch tuinierenPlanten die ongedierte afstoten, worden geplant rond de omtrek van de tuin, tussen rijen of in containers (potten), die op de juiste plaatsen op het terrein worden geplaatst. Ook wordt de afwisseling van plantenbedden gebruikt – de verdedigers en degenen die ze beschermen.

Een grote groep planten – insectenwerende middelen, zijn etherische oliekruiden. Mensen kweken ze voor het maken van specerijen, voor medicinale doeleinden, enz. Maar tegelijkertijd stoten hun aroma’s veel ongedierte af. Sommige beschermende kruiden zoals alsem, boerenwormkruid, enz. zijn ook giftig voor mensen, dus je moet er voorzichtig mee werken.

Planten – verdedigers behoren tot de groenten, en hiermee moet rekening worden gehouden bij het planten van een tuin. De sterkste vechters zijn uien en knoflook, vanwege hun specifieke geur en smaak.

Bloemen die ongedierte afstoten, voeren met succes beschermende functies uit tegen een verscheidenheid aan ongedierte. Bovendien versieren ze de tuin en trekken ze nuttige bestuivers aan zoals bijen en hommels. Door biologisch tuinieren zonder chemicaliën zullen bijen en hommels uw tuin vruchtbaarder maken.

Planten die ongedierte afstoten

biologisch tuinieren muggen en vliegen verjagenPlanten die muggen, en vliegen afstoten. De meest vervelende insecten, vooral in de zomer, zijn muggen en vliegen, omdat ze zelfs mensen achtervolgen. Bedden van geurige kruidachtige gewassen zoals basilicum , rozemarijn , munt en boerenwormkruid kunnen hierbij helpen om muggen en vliegen op een veilige afstand te houden.

De strijd tegen deze kleine insecten kan worden gecombineerd met de inrichting van de tuin. Dat kan heel goed met bloemen als petunia , geranium , lavendel en kamille. Ze kunnen worden gezaaid in de tuin, in het bloembed, voortuin. Het is erg handig om ze in potten te kweken, die ze dan op de juiste plek zetten.

Het is raadzaam om verschillende bloemen te kweken die muggen afstoten en er kleine composities van te maken. Ze versieren niet alleen de ruimte, maar creëren ook een “multi-level” bescherming tegen schadelijke insecten.

Kruiden en bloemen stoten mieren af

biologisch tuinieren mieren verjagenMieren in de tuin schaden niet alleen door mierenhopen te bouwen, maar ook door bladluizen te kweken. De beste kruiden en bloemen om mieren af ​​te weren zijn lavendel, munt en alsem , koriander, bieslook, venkel, knoflook, goudsbloem, mosterd, Oost-Indische kers en de meest aromatische kruiden. Potten of bedden van deze gewassen zullen de mieren dwingen het gebied te verlaten. Je kunt de takken van deze planten ook strooien op plaatsen waar insecten zich hebben opgehoopt.

Planten die bladluizen afstoten

biologisch tuinieren bladluizenBladluizen, een heel klein maar hyperactief insect, kunnen een groot probleem vormen in de tuin. Om ertegen te beschermen, worden dergelijke planten gebruikt zoals koriander , basilicum, rozemarijn, venkel , knoflook , dille , mosterd , munt, alyssum , madeliefjes en goudsbloemen. Verdedigingsplanten nemen niet veel ruimte in beslag, ze worden meestal langs de grenzen van het terrein of langs de paden gezaaid. Maar met hun aroma weren ze ongedierte af of lokken ze insecten die bladluizen eten.

Als je een klein bloembed met Oost-Indische kers in de tuin maakt, zullen de bladluizen daar leven en niet naar andere gewassen verhuizen. Tegelijkertijd kunnen roofzuchtige insecten die bladluizen vernietigen door naar de geur van deze bloemen vliegen.

Borderpetunia met zijn aroma verdrijven deze bloemen niet alleen bladluizen, maar ook krekels, rammelaars en haviken. Het wordt geplant naast peulvruchten, tomaten, paprika’s. Ook wordt de bloem in bloembedden, bedden en potten bij de woning geplaatst.

Planten die vliegen afstoten

Uien en wortelen worden gebruikt ter bescherming tegen uien- en wortelvliegen. Tuinders hebben het positieve effect van deze groenten op elkaar al lang opgemerkt, dus de bedden van wortelen en uien bevinden zich naast elkaar. Inderdaad, het uienaroma stoot de wortelvlieg af en de uienvlieg verdraagt ​​​​de geur van wortelen niet.

Welke planten stoten motten af?

Lavendel en munt, veel gebruikt in de tuin, stoten ook effectief de “thuis” plaag zoals motten af. Van de oudheid tot op de dag van vandaag leggen huisvrouwen takken lavendel en munt in kasten en ladekasten.

Ook houden motten niet van de geur van geurige kruiden zoals salie en rozemarijn. Deze planten kunnen niet alleen in de tuin worden gekweekt, maar ook in potten, die vervolgens in de kamer op de vensterbank worden geplaatst. Motten houden ook niet van de geur van geranium, die ook met succes als kamerplant wordt gekweekt.

Welke planten verjagen coloradokevers?

biologisch tuinieren coloradekeversLarven van de coloradokever kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan nachtschadegewassen. Een van de “heldere” en ernstige plagen van groentegewassen is de coloradokever. Vaak worden de kevers handmatig verwijderd, wat erg lang en vervelend is. In de strijd tegen deze plaag is het beter om afstotende planten te gebruiken, en dit zijn peterselie , koriander, ui , mierikswortel, dille, pepermunt, knoflook, bonen en Oost-Indische kers. Ze kunnen tussen rijen worden gezaaid of met aardappelen op verschillende plaatsen op het perceel kleine bedden worden gemaakt.

Coloradokevers worden goed afgestoten door goudsbloemen en calendula . Daarom moet een bed met aardappelen gewoon met deze bloemen worden geplant. Ook verdraagt ​​de kever de geur van planten zoals salie, tijm , geranium, boerenwormkruid, hysop en medicinale alsem niet .

Planten die slakken en afstoten

Naaktslakken en slakken zijn onaangename plagen van paprika’s, kool, groenten en salades, omdat ze reeds bereid fruit aanzienlijk kunnen bederven. Om slakken te bestrijden, kun je peterselie, koriander, rozemarijn, tijm, salie, basilicum, lavendel, duizendblad en venkel gebruiken. Ook omzeilen slakken en slakken Oost-Indische kers, escholcia , aquilegia , oregano en zelfs vergeet-mij- nietjes.

Een andere sterke plantaardige beschermer tegen slakken is knoflook. Als ze tussen rijen paprika, kool, bladgroente en sla worden geplant, zullen de kokkels waarschijnlijk niet verschijnen.

Hoe kleine insecten van groenten verjagen?

Selderij en Oost-Indische kers kunnen worden gebruikt om kool te beschermen tegen witte en aarden vlooien. Oost-Indische kers wordt langs de randen van de bedden gezaaid en selderij kan in kleine stukjes tussen kool worden geplant.

Onder het ongedierte van bieten en aardbeien is de nematode het gevaarlijkst. Goudsbloemen, calendula en cichorei helpen hiertegen te beschermen . Ze moeten tussen rijen of rond bedden worden gezaaid.

Welke planten in de tuin planten om groenten tegen ongedierte te beschermen?

Wat te planten om mollen en muizen weg te jagen? Naast diverse schadelijke insecten kunnen ook grotere plagen zoals muizen en mollen uw bedden aantasten. Veldmuizen kunnen je groenten eten en zelfs je huis binnenkomen, en mollen kunnen de wortelgewassen en boomwortels aanzienlijk bederven. Om te voorkomen dat deze knaagdieren uw tuin beschadigen, kunt u planten planten die mollen en muizen afstoten.

Planten die muizen afstoten

biologisch tuinieren muizenOm het hele gebied te beschermen tegen muizen, kunt u langs de randen koriander, alsem, boerenwormkruid, witte klaver, een tripartiete reeks of zwarte wortel officinalis zaaien. Muizen verdragen de geur van deze kruiden niet, dus gaan ze weg. Bovendien schrikken zwarte wortel en een touwtje knaagdieren, die zich vastklampen aan wol met hun ruwe zaden, waar de dieren echt niet van houden.

Narcissen of colchicum kunnen bloembedden beschermen tegen muizen, daarom worden ze vaak rond andere bloemen geplant. Muizen houden niet van de smaak van narcissenbollen en de geur van colchicum en verlaten de bloembedden.

Mollen afstotende planten

Ook worden narcissen en de keizerlijk hazelaarhoen gebruikt om mollen weg te jagen. Er is een mening dat de geur van de bollen van deze bloemen op een vos lijkt, waardoor de mollen “weglopen”.

Betrouwbare bewakers van de tuin zijn uien en knoflook, evenals decoratieve uien en meerjarige alliumbloem, kunnen mollen wegjagen. Hun bolvormige geuren zijn niet naar de smaak van de ondergrondse bewoner.

Biologisch tuinieren zonder chemicaliën werkt degelijk

Zoals je kunt zien, zijn er veel manieren om planten tegen ongedierte te beschermen zonder insecticiden te gebruiken. Allereerst zal dit een positief effect hebben op de oogst, omdat je milieuvriendelijke vruchten kunt krijgen. Aan de andere kant zullen beschermende planten u andere voordelen bieden – sommige zullen een oogst opleveren, terwijl andere uw tuin en woning zullen versieren.

De voordelen van de biologische methode van gewasbescherming zijn duidelijk, dus het wordt een uitstekend alternatief voor het gebruik van chemicaliën. Laat ons allemaal biologisch tuinieren zonder chemicaliën om de toekomst veilig te stellen. Biologisch tuinieren zit in de lift !
biologisch tuinieren

Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.